Seizoenbox | Sobanoedels met hertenbiefstuk
met rode kool en radijs
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram citroengras noedels
- 1 stuk(s) hertenbiefstuk
- 1 stuk(s) korte prei
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.25 bosje(s) radijs
- 200 gram rode kool
- 0.5 milliliter sesamolie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram citroengras noedels
- 2 stuk(s) hertenbiefstuk
- 1 stuk(s) korte prei
- 0.5 stuk(s) limoen
- 0.5 bosje(s) radijs
- 400 gram rode kool
- 1 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram citroengras noedels
- 3 stuk(s) hertenbiefstuk
- 1 stuk(s) korte prei
- 0.75 stuk(s) limoen
- 0.75 bosje(s) radijs
- 600 gram rode kool
- 1.5 milliliter sesamolie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram citroengras noedels
- 4 stuk(s) hertenbiefstuk
- 2 stuk(s) korte prei
- 1 stuk(s) limoen
- 1 bosje(s) radijs
- 800 gram rode kool
- 2 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
Benodigdheden
- vergiet
- 1 kookpan
- wok
- 1 bakpan
- snijplank
- kerntemperatuurmeter
- aluminiumfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Heb je de groenten liever iets meer gegaard dan in het recept staat, pas dan de kook- en baktijden aan naar eigen inzicht. Vooral bij de rode kool in dit recept kan de persoonlijke smaak veel invloed hebben op de woktijd.
Chefkok Ruud
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen, dep droog en kruid met peper en zout.
Maak de radijsjes schoon en snijd in partjes. Snijd de limoen in partjes.
Kook de noedels 4-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Voeg een klein scheutje olie toe tegen het plakken.
Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg olie toe en bak de hertenbiefstuk 2-3 minuten per kant, op een middelhoog vuur. Heb je een kerntemperatuurmeter, meet dan de temperatuur. Op 55°C is het hert mooi rosé. Haal het vlees bij 50 °C uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Snijd er daarna mooie plakjes van.
Verhit nu de wok op een hoog vuur. Voeg olie toe en wok de rode kool-preimix en radijs 6-8 minuten. Zet het vuur lager en voeg de noedels en sojasaus toe. Meng het geheel en verwarm nog 2-3 minuten. Proef en kruid met peper en zout en voor de liefhebber met chilivlokken.
Schenk eventueel voor de smaak een beetje sesamolie over de noedels. Verdeel de noedels over de borden, samen met de plakjes hertenbiefstuk. Maak het gerecht af met partjes limoen.