Seizoenbox | Sobanoedels met hertenbiefstuk
Vlees

Seizoenbox | Sobanoedels met hertenbiefstuk

met rode kool en radijs

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode kool
  • 0.5 milliliter sesamolie
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram citroengras noedels
  • 2 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode kool
  • 1 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram citroengras noedels
  • 3 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 600 gram rode kool
  • 1.5 milliliter sesamolie
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram citroengras noedels
  • 4 stuk(s) hertenbiefstuk
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 bosje(s) radijs
  • 800 gram rode kool
  • 2 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus

Benodigdheden

  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • kerntemperatuurmeter
  • aluminiumfolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je de groenten liever iets meer gegaard dan in het recept staat, pas dan de kook- en baktijden aan naar eigen inzicht. Vooral bij de rode kool in dit recept kan de persoonlijke smaak veel invloed hebben op de woktijd.

Chefkok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen, dep droog en kruid met peper en zout.

Stap 2

Maak de radijsjes schoon en snijd in partjes. Snijd de limoen in partjes.

Stap 3

Kook de noedels 4-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Voeg een klein scheutje olie toe tegen het plakken.

Stap 4

Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg olie toe en bak de hertenbiefstuk 2-3 minuten per kant, op een middelhoog vuur. Heb je een kerntemperatuurmeter, meet dan de temperatuur. Op 55°C is het hert mooi rosé. Haal het vlees bij 50 °C uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Snijd er daarna mooie plakjes van.

Stap 5

Verhit nu de wok op een hoog vuur. Voeg olie toe en wok de rode kool-preimix en radijs 6-8 minuten. Zet het vuur lager en voeg de noedels en sojasaus toe. Meng het geheel en verwarm nog 2-3 minuten. Proef en kruid met peper en zout en voor de liefhebber met chilivlokken.

Stap 6

Schenk eventueel voor de smaak een beetje sesamolie over de noedels. Verdeel de noedels over de borden, samen met de plakjes hertenbiefstuk. Maak het gerecht af met partjes limoen.