Seizoenbox | Okonomiyaki met biefstukpuntjes
savooiekool en zoete aardappel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram biefstukpuntjes
- 50 eetlepel(s) bloem
- 25 milliliter crème fraîche
- 1 stuk(s) eieren
- 50 milliliter groentebouillon
- 50 milliliter hoisinsaus
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 bosje(s) radijs
- 100 gram savooie kool
- 10 gram zeewiersesamcrackers
- 100 gram zoete aardappel
- 300 gram biefstukpuntjes
- 100 eetlepel(s) bloem
- 50 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) eieren
- 100 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter hoisinsaus
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 bosje(s) radijs
- 200 gram savooie kool
- 20 gram zeewiersesamcrackers
- 200 gram zoete aardappel
- 450 gram biefstukpuntjes
- 150 eetlepel(s) bloem
- 75 milliliter crème fraîche
- 3 stuk(s) eieren
- 150 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter hoisinsaus
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 bosje(s) radijs
- 300 gram savooie kool
- 30 gram zeewiersesamcrackers
- 300 gram zoete aardappel
- 600 gram biefstukpuntjes
- 200 eetlepel(s) bloem
- 100 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter hoisinsaus
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) radijs
- 400 gram savooie kool
- 40 gram zeewiersesamcrackers
- 400 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- dunschiller
- mandoline
- 1 bakpan
- koksmes
- snijplank
- 2 mengkommen
- bord
- maatbeker
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekWeetje
Deze week hebben wij voor het eerst eieren in de boxen zitten van nieuwe leverancier Blok uit ’s-Heer Arendskerke. Hierover vertellen we je graag meer! De behoefte aan eitjes van biologische oorsprong was er al een hele tijd en na lang zoeken hebben we deze uiteindelijk gevonden bij het bedrijf van Bas en Hilde. Een gecombineerd bedrijf van biologische leghennen en biologische akkerbouw wat ze met veel passie runnen. Normaal mogen de kippen overdag naar buiten waar ze uitgebreid tussen de (noten)bomen kunnen rondscharrelen. Het zijn immers bosdieren. Helaas is voor hen door de heersende vogelgriep hun buitenverblijf al een tijd enkel voor de vogels en insecten een biodivers paradijs. Hopelijk wordt hier snel een oplossing voor gevonden. Tot die tijd scharrelen de kippen binnen waar ze alle ruimte, schoon drinkwater, goed voer (deels van eigen teelt) en veel afleidingsmateriaal hebben. Hopelijk ben jij net zo blij met deze nieuwe eitjes als dat wij zijn en zullen ze heerlijk smaken!
Inkoper Winnie
Bereidingswijze
Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen. Schil de zoete aardappel en rasp fijn.
Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe.
Meng de geraspte zoete aardappel en ⅔ van de savooiekool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout. Dep de biefstukpuntjes droog en kruid met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een bakpan op hoog vuur. Schroei het vlees in 1-2 minuten rondom dicht. Draai het vuur laag, blus af met de helft van de hoisinsaus en bak nog 2-6 minuten (2 min voor rood, 4 min voor rosé en 6 min voor doorbakken). Laat het vlees rusten op een bord met een aluminiumfolie erover.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is.
Meng de crème fraîche met de achtergehouden hoisinsaus, peper en zout. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Meng met de achtergehouden savooiekool.
Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de koolsalade, biefstukpuntjes en zeewiercrackers. Maak het gerecht af door met de crème fraîche mooie strepen over de okonomiyaki te trekken.