Seizoenbox | Conchigliettes met rode boerenkool, Claresse visfilet
en pesto
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) claresse
- 50 gram pesto
- 200 gram rode boerenkool
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram volkoren conchigliettes
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) claresse
- 100 gram pesto
- 400 gram rode boerenkool
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram volkoren conchigliettes
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 stuk(s) claresse
- 150 gram pesto
- 600 gram rode boerenkool
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram volkoren conchigliettes
- 1 stuk(s) citroen
- 4 stuk(s) claresse
- 200 gram pesto
- 800 gram rode boerenkool
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram volkoren conchigliettes
Benodigdheden
- kopje
- vergiet
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- koksmes
- snijplank
- 1 hapjespan
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
De Claresse is een zoetwaterwitvis die is voortgekomen uit een natuurlijke kruising tussen twee vissoorten uit de familie van de meervallen. Hij is dus uitstekend te gebruiken als duurzame vervanger voor overbeviste witvissoorten. Een vis met een lage carbon foodprint. Mild van smaak en met een stevige structuur.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta. Dep de vis droog en kruid met peper en zout.
Pluk de boerenkool van de nerf en spoel schoon. Snijd het koolblad in reepjes van 2 cm. Maak de rode ui schoon en snipper fijn.
Kook de pasta in 7-9 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang een kopje kookvocht op.
Verwarm ondertussen de hapjespan en de bakpan met een scheut olijfolie. Bak de vis in de bakpan in 4-6 minuten per kant mooi bruin. Bak de rode ui 1-2 minuten in de hapjespan. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat slinken.
Meng de pasta met de rode ui en boerenkool. Voeg de pesto toe en een beetje van het kookvocht om het gerecht lekker smeuïg te maken. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de pasta en de vis over de borden en rasp er naar smaak citroenschil over.