Seizoenbox | Chimichurri traybake
Vlees

Seizoenbox | Chimichurri traybake

met rammenas en kippenvleugels

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram chimichurri kruiden
  • 2 stuk(s) kipvleugels
  • 0.25 stuk(s) knoflookbol
  • 200 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rammenas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 25 gram veldsla
  • 100 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 10 gram chimichurri kruiden
  • 4 stuk(s) kipvleugels
  • 0.5 stuk(s) knoflookbol
  • 400 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram rammenas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 200 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 15 gram chimichurri kruiden
  • 6 stuk(s) kipvleugels
  • 0.75 stuk(s) knoflookbol
  • 600 gram krieltjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram rammenas
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 75 gram veldsla
  • 300 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 20 gram chimichurri kruiden
  • 8 stuk(s) kipvleugels
  • 1 stuk(s) knoflookbol
  • 800 gram krieltjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 800 gram rammenas
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 400 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak

Benodigdheden

  • kopje
  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Rammenas is een eetbare knol, die nauw verwant is aan radijs, rettich en daikon. Ze blijven het langste goed op een koele plaats buiten de koelkast.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. Was de krieltjes en kook in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2

Was de rammenas en snijd in partjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Snijd de knoflookbol overdwars doormidden. Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.

Stap 3

Plet de gekookte aardappel met een stevige beker of deegroller en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de rammenas, rode ui en knoflook over de bakplaat.

Stap 4

Meng de chimichurri kruiden met de olijfolie, peper en zout. Giet ⅔ van het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Kruid nu de voorgegaarde kipvleugels met de rest van het kruidenmengsel. Leg na 15 minuten de kippenvleugels en zwarte bonen op de bakplaat en hussel een beetje door elkaar. Laat de traybake nog 10 minuten bakken.

Stap 6

Maak ondertussen de sla aan met olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout. Haal de traybake uit de oven en knijp de halve knoflookbollen uit over de groenten en de krieltjes op de bakplaat. Verdeel de groenten, krieltjes en kip over de borden. Serveer samen met de salade.