Seitan teriyaki met paksoi
en noedels
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 75 gram noedels
- 50 gram seitan
- 50 milliliter teriyaki saus
- 0.5 stuk(s) ui
- 50 gram wortel
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 150 gram noedels
- 100 gram seitan
- 100 milliliter teriyaki saus
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 225 gram noedels
- 150 gram seitan
- 150 milliliter teriyaki saus
- 1.5 stuk(s) ui
- 150 gram wortel
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 300 gram noedels
- 200 gram seitan
- 200 milliliter teriyaki saus
- 2 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Seitan is in principe deeg gemaakt van tarwemeel en water, dat veelvuldig gespoeld is zodat vooral de tarwe-eiwitten zijn overgebleven. Dat wordt vervolgens in stukjes gesneden en gekookt in een plantaardige bouillon, waardoor er een product overblijft dat verdacht veel weg heeft van vlees, maar helemaal plantaardig is.
Chef Colette
Bereidingswijze
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met koud water.
Snijd ondertussen de wortel in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes van 1 cm en laat de blaadjes heel.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de wortel en ui 3 min. Voeg de stukjes paksoisteel toe en roerbak 2 min. mee. Roerbak de laatste minuut de paksoi bladeren mee. Neem uit de wok.
Laat de seitan uitlekken. Verhit een scheut olie in de wok en bak de seitan op hoog vuur in 1 min. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm de seitan in de saus op middelhoog vuur nog 3 min. zodat de saus inkookt.
Doe de noedels in kommen of diepe borden. Schep de groenten op de noedels. Schep de seitan met de saus erop en bestrooi met de sesamzaadjes.