Scholfilet met ovenaardappeltjes
en sla, komkommer en tomaat
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) bloem
- 0.25 krop(pen) eikenbladsla
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 120 gram scholfilet
- 125 gram tomaten
- 500 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) bloem
- 0.5 krop(pen) eikenbladsla
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 240 gram scholfilet
- 250 gram tomaten
- 750 gram aardappel(en)
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) bloem
- 0.75 krop(pen) eikenbladsla
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 360 gram scholfilet
- 375 gram tomaten
- 1000 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 4 eetlepel(s) bloem
- 1 krop(pen) eikenbladsla
- 1 stuk(s) komkommer
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 480 gram scholfilet
- 500 gram tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Je kunt de visfilet zowel in olie als boter bakken. Het voordeel van olie is dat je die heter kunt maken zodat de vis mooi snel goudbruin bakt en nog mals van binnen is. Het voordeel van boter is dat het meer smaak geeft aan je gebakken visje. Je kunt natuurlijk ook allebei gebruiken: verhit dan eerst de olie en voeg, als de vis in de pan ligt, pas een klontje boter toe.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak ze in het midden van de oven in ca.45 minuten goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Was en droog ondertussen de blaadjes eikenbladsla en doe in een schaal. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes en verdeel over de sla. Besprenkel met olie en azijn naar smaak.
Bestrooi de scholfilets rondom met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit een flinke scheut olie (of een flinke klont boter) in een koekenpan en bak de scholfilets op hoog vuur in 3-4 minuten gaar. Keer na 2 minuten. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verdeel de gebakken scholfilet over de borden en schep er de geroosterde aardappelpartjes bij. Serveer de salade er apart bij.