Scholfilet met krieltjes uit de oven
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram bospeen
- 1 gram boter
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram krieltjes
- 120 gram scholfilet
- 250 gram bospeen
- 2 gram boter
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 gram krieltjes
- 240 gram scholfilet
- 375 gram bospeen
- 3 gram boter
- 0.75 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 360 gram scholfilet
- 500 gram bospeen
- 4 gram boter
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 gram krieltjes
- 480 gram scholfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Haal de vis op tijd uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen. Een half uur van tevoren is genoeg.
Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de krieltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de ovenschaal. Voeg wat zout toe en hussel door elkaar. Bak 25 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
Breng een grote pan water aan de kook. Was de courgette en bospeen. Snijd de courgette in dikke plakjes en de wortelen doormidden en vervolgens in stukken.
Voeg de wortelen toe aan het kokende water. Kook de wortelen circa 5 minuten. Voeg na 5 minuten de plakjes courgette toe en kook 5 minuten mee. Als alles gaar is, giet het water af en doe de groenten terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan. Dep de scholfilet droog met keukenpapier. Als de boter volledig gesmolten is en het schuim wegtrekt, voeg de scholfilet toe. Bak de schol circa 2 minuten per kant. Kruid met peper en zout.
Snijd de benodigde citroen in partjes.
Schep de schol, aardappeltjes en groenten op de borden. Leg een of twee partjes citroen bij de schol en knijp uit over de vis.