Schnitzel met pastinaakpuree
Vlees

Schnitzel met pastinaakpuree

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 15 milliliter melk
  • 0.25 theelepel(s) nootmuskaat
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) schnitzel
  • 50 gram tomaatjes
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 30 milliliter melk
  • 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuk(s) schnitzel
  • 100 gram tomaatjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 45 milliliter melk
  • 0.75 theelepel(s) nootmuskaat
  • 600 gram pastinaak
  • 3 stuk(s) schnitzel
  • 150 gram tomaatjes
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 60 milliliter melk
  • 1 theelepel(s) nootmuskaat
  • 800 gram pastinaak
  • 4 stuk(s) schnitzel
  • 200 gram tomaatjes

Tip

Heb je wat meer tijd? Laat dan de tomaatjes heel en pof ze in de oven.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, snijd de grotere krieltjes doormidden en kook ze 10-15 minuten. Giet af.

Stap 2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pastinaakblokjes 4 minuten. Giet af als de pastinaak helemaal zacht is geworden.

Stap 3

Doe de pastinaak terug in de pan. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe en pureer met een vork of pureestamper. Voeg eventueel nootmuskaat of een scheutje melk toe voor extra smaak.

Stap 4

Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak een paar minuten zo dat de krieltjes een krokant korstje krijgen. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbakt, anders wordt het bitter. Voeg de champignons toe voor de laatste ca 4 minuten.

Stap 5

Verhit olie of boter in een andere koekenpan en bak de schnitzel in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin.

Stap 6

Als de pastinaakpuree afgekoeld is, warm deze even op. Verdeel de puree op de borden, daarop de krieltjes, tomaatenhelften, champignons en als laatste de schnitzel. Houden je kinderen niet van champignons? Maak dan de borden van de kinderen alleen met de tomaten af, en die van de volwassenen alleen met de champignons.