Schnitzel met krieltjes
Vlees

Schnitzel met krieltjes

en zoete wintergroenten

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 125 gram gekookte bietjes
  • 1 theelepel(s) honing
  • 50 milliliter jus
  • 200 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) schnitzel
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 250 gram gekookte bietjes
  • 2 theelepel(s) honing
  • 100 milliliter jus
  • 400 gram krieltjes
  • 2 stuk(s) schnitzel
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 375 gram gekookte bietjes
  • 3 theelepel(s) honing
  • 150 milliliter jus
  • 600 gram krieltjes
  • 3 stuk(s) schnitzel
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 4 theelepel(s) honing
  • 200 milliliter jus
  • 800 gram krieltjes
  • 4 stuk(s) schnitzel
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Tip

Wil je de krieltjes knapperig eten? Bak ze dan even in wat boter of olie na het koken zodat ze een krokant korstje krijgen.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Breng twee pannen met water aan de kook. Was de krieltjes in de ene pan en kook deze voor ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Maak de wortelen schoon. Snijd de wortelen eventueel door de helft of in vieren en snijd in dunne reepjes. Kook de wortelen in de andere pan ongeveer 5 - 10 minuten en giet af.

Stap 3

Snipper de ui. Snijd de bieten in vieren en snijd in stukken.

Stap 4

Verhit olie in een grote hapjespan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg nu de wortelen en bieten toe en rooster de groenten tot ze een mooie kleur krijgen. Breng op smaak met olijfolie, honing, peper en zout.

Stap 5

Verwarm de jus in een klein pannetje op laag vuur. Houd warm tot het serveren. Verhit olie of boter in een andere koekenpan en bak de schnitzel in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin.

Stap 6

Serveer de groenten met de krieltjes, de schnitzel en de jus.