Schnitzel met kriel en witlofsalade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) appel
- 1 theelepel(s) kerrie
- 0.5 eetlepel(s) ketchup
- 250 gram krieltjes
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 stuk(s) schnitzel
- 2 stuk(s) witlof
- 2 stuk(s) appel
- 2 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) ketchup
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) olie
- 2 stuk(s) schnitzel
- 4 stuk(s) witlof
- 3 stuk(s) appel
- 3 theelepel(s) kerrie
- 1.5 eetlepel(s) ketchup
- 750 gram krieltjes
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 6 eetlepel(s) olie
- 3 stuk(s) schnitzel
- 6 stuk(s) witlof
- 4 stuk(s) appel
- 4 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) ketchup
- 1000 gram krieltjes
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 8 eetlepel(s) olie
- 4 stuk(s) schnitzel
- 8 stuk(s) witlof
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je wat meer tijd? Rooster de krieltjes dan na het koken met wat olijfolie in ca. 35 min. lekker goudbruin in de oven op 200 graden. Bak de schnitzels dan pas als de aardappeltjes beginnen te kleuren.
Colette
Bereidingswijze
Boen de krieltjes goed schoon en halveer ze in de lengte. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Voeg een snuf zout toe en kook de krieltjes in 12-15 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen.
Halveer ondertussen de witlofstronkjes in de lengte en verwijder eventueel de harde kern als je niet zo van bitter houdt. Snijd de helften in dunne reepjes en doe ze in een schaal. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis met een scherp mesje en snijd de kwarten in blokjes. Doe bij het witlof.
Meng de mayonaise met de ketchup en de kerriepoeder tot een dressing. Meng door de witlofsalade.
Verhit de olie in een koekenpan (2 koekenpannen als je 3 of 4 schnitzels gaat bakken). Bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Serveer de schnitzels met de krieltjes en de witlofsalade.