Schnitzel met aardappelpuree
Vlees

Schnitzel met aardappelpuree

en gebakken wortelen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 theelepel(s) bieslook gedroogd
  • 40 mililiter halfvolle melk
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) schnitzel
  • 200 gram wortel
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 theelepel(s) bieslook gedroogd
  • 80 mililiter halfvolle melk
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) schnitzel
  • 400 gram wortel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 theelepel(s) bieslook gedroogd
  • 120 mililiter halfvolle melk
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 3 stuk(s) schnitzel
  • 600 gram wortel
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 theelepel(s) bieslook gedroogd
  • 160 mililiter halfvolle melk
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) schnitzel
  • 800 gram wortel

Tip

Serveer wat partjes citroen bij de schnitzel voor een frisse 'touch'!

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in circa 15-20 minuten gaar. Prik met een vork in de aardappelen om te testen of ze gaar zijn.

Stap 2

Was de wortelen. Snijd eventueel door de helft of in vieren en snijd in dunne reepjes. Verhit olie of boter in een pan en bak hierin de wortels voor ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep tussendoor een aantal keer om.

Stap 3

Verhit olie of boter in een andere koekenpan en bak de schnitzel in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin.

Stap 4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de melk en roomboter toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik je gezouten roomboter, dan kan je het zout weglaten.

Stap 5

Voeg de gedroogde bieslook toe aan de puree.

Stap 6

Serveer de schnitzel met de aardappelpuree en de wortelen.