Schnitzel met aardappel-bieslook puree
Vlees

Schnitzel met aardappel-bieslook puree

en sperziebonen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 5 gram bieslook
  • 40 milliliter halfvolle melk
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) schnitzel
  • 150 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 10 gram bieslook
  • 80 milliliter halfvolle melk
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) schnitzel
  • 300 gram sperziebonen
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 15 gram bieslook
  • 120 milliliter halfvolle melk
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 3 stuk(s) schnitzel
  • 400 gram sperziebonen
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 20 gram bieslook
  • 160 milliliter halfvolle melk
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) schnitzel
  • 600 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Serveer wat partjes citroen bij de schnitzel voor een frisse 'touch'!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen water aan de kook, een voor de aardappelen en een voor de boontjes. Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in circa 10 minuten gaar.

Stap 2

Was de boontjes en haal de uiteinden eraf. Snijd doormidden en voeg toe aan het kokende water. Kook in circa 10 minuten gaar.

Stap 3

Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de schnitzel in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met wat zout.

Stap 4

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de melk en roomboter toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en zout. (Heb je gezouten roomboter gebruikt, kun je het zout weglaten.) Was de bieslook, snijd fijn en voeg toe aan de puree.

Stap 5

Breng een pan water aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en haal de uiteinden eraf. Snijd doormidden en voeg toe aan het kokende water. Kook in circa 10 minuten gaar.

Stap 6

Giet het vocht van de boontjes af. Serveer de schnitzel met de aardappelpuree en boontjes.