
Kalkoenschnitzel met bloemkool
en geroosterde aardappeltjes
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2.5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
- 200 gram aardappel(en)
- 200 gram bloemkool (gram)
- 1 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
- 400 gram aardappel(en)
- 400 gram bloemkool (gram)
- 2 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 7.5 gram Mediterrane kruidenmix met zout
- 600 gram aardappel(en)
- 600 gram bloemkool (gram)
- 3 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram Mediterrane kruidenmix met zout
- 800 gram aardappel(en)
- 800 gram bloemkool (gram)
- 4 stuk(s) kalkoenschnitzel gepaneerd
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Houd je van extra knapperige aardappeltjes? Kook de aardappelblokjes dan een dag of halve dag eerder 8 minuten. Als ze helemaal zijn afgekoeld en dan pas in de oven gaan, worden ze veel krokanter!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 1,5 cm. Meng ze met de helft van de olijfolie en de fijngehakte knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 40-45 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Meng met de rest van de olijfolie en de mediterrane kruiden. Leg de bloemkool op een andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif de plaat na 20-25 minuten bij de aardappelen in de oven. Rooster de bloemkool 20 minuten mee.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kalkoenschnitzels 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Neem de bakplaat uit de oven. Serveer de geroosterde aardappeltjes en bloemkool met de kalkoenschnitzels.