Schnitzel
met smashed potatoes
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram gekleurde wortelen
- 2 theelepel(s) honing
- 200 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 0.5 sachet(s) rozemarijnolie
- 1 stuk(s) schnitzel
- 400 gram gekleurde wortelen
- 4 theelepel(s) honing
- 400 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 sachet(s) rozemarijnolie
- 2 stuk(s) schnitzel
- 600 gram gekleurde wortelen
- 6 theelepel(s) honing
- 600 gram krieltjes
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1.5 sachet(s) rozemarijnolie
- 3 stuk(s) schnitzel
- 800 gram gekleurde wortelen
- 8 theelepel(s) honing
- 800 gram krieltjes
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 sachet(s) rozemarijnolie
- 4 stuk(s) schnitzel
Benodigdheden
- bakplaat + bakpapier
- ovenschaal
- vergiet
- koekenpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- glas
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Wil je de smashed potatoes extra crunchy schep ze tussendoor een keer om.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook, waar de wortelen in passen.
Was de wortelen, snijd doormidden en kook ze 10-12 minuten.
Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas plat. Besprenkel met de rozemarijnolie en bestrooi met wat zout. Rooster 30 minuten in de oven.
Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, honing, paprikapoeder, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Schep tussendoor om.
Verhit olijfolie of boter in een koekenpan. Bak de schnitzel in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin.
Serveer de schnitzel met de smashed patatoes en wortelen uit de oven.