Saltimbocca met geroosterde tomatensaus en lamsoor
Vlees

Saltimbocca met geroosterde tomatensaus en lamsoor

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram lamsoren
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 5 gram salie
  • 2 stuk(s) serranoham
  • 150 gram trostomaten
  • 1 gram varkensfiletlapje
  • 65 gram volkoren fusilli
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 gram salie
  • 4 stuk(s) serranoham
  • 300 gram trostomaten
  • 2 gram varkensfiletlapje
  • 125 gram volkoren fusilli
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram lamsoren
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 15 gram salie
  • 6 stuk(s) serranoham
  • 450 gram trostomaten
  • 3 gram varkensfiletlapje
  • 190 gram volkoren fusilli
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram lamsoren
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 20 gram salie
  • 8 stuk(s) serranoham
  • 600 gram trostomaten
  • 4 gram varkensfiletlapje
  • 250 gram volkoren fusilli

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210C°. Pel de knoflook en de ui en snijd deze in grove stukken. Houd per persoon 2 blaadjes salie achter en snijd de rest in reepjes.

Stap 2

Snijd de tomaten in parten, meng deze met de ui, knoflook, peper, zout en een scheutje olijfolie en verdeel over de bakplaat. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten tot ze echt helemaal zacht zijn.

Stap 3

Kook ondertussen de fusili gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid het varkenslapje met peper en zout, leg hierop de achtergehouden salieblaadjes en pak ieder varkenslapje in met 2 plakken serrranoham.

Stap 4

Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan en bak het ingepakte varkenslapje (saltimbocca) om en om gaar in 4 minuten. Haal het gebakken vlees uit de pan en roerbak de lamsoren in dezelfde pan gaar in 1 minuut.

Stap 5

Haal de geroosterde tomaten uit de oven en prak ze met een vork fijn. Giet de pasta af en meng met de geprakte tomaten, de gebakken lamsoren en de fijngesneden salie.

Stap 6

Serveer de pasta met de doorgesneden saltimbocca.