Salade Nicoise
Vis

Salade Nicoise

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Tonijn uit glazen pot
  • 200 gram aardappel(en)
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 75 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram Tonijn uit glazen pot
  • 400 gram aardappel(en)
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 150 gram cherrytomaten
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram sperziebonen
  • 130 gram Tonijn uit glazen pot
  • 600 gram aardappel(en)
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 225 gram cherrytomaten
  • 3 stuk(s) eieren
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram sperziebonen
  • 200 gram Tonijn uit glazen pot
  • 800 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram cherrytomaten
  • 4 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt de olie uit het potje tonijn ook gebruiken om de dressing mee te maken!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel ze af met koud water, zodat ze mooi groen en knapperig blijven. Kook de eieren naar wens zacht, halfzacht of hard (6 min, 6,5 min, 8 min.). Laat ze schrikken en pel ze.

Stap 3

Snijd de tomaten in kwartjes en de uien in flinterdunne ringen. Haal de blaadjes sla los van de kropjes en was en droog ze. Snijd de slablaadjes in reepjes.

Stap 4

Klop een dressing van olijfolie (eventueel opgevangen uit het potje tonijn), mosterd en azijn. Voeg eventueel een beetje honing of suiker toe als je van een iets zoetere dressing houdt. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de aardappel, sperziebonen, slareepjes, tomatenpartjes en uiringen in een ruime kom. Voeg de dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar.

Stap 6

Laat de tonijn uitlekken. Schep de salade op (diepe) borden. Verdeel de tonijn erover. Snijd de eieren in parten, leg ze op de salade en serveer.