Salade met chili sin carne, knoflookcrème en tortillachips
Vega

Salade met chili sin carne, knoflookcrème en tortillachips

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.5 gram chili sin carne
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 gram slamix
  • 2 stuk(s) tortilla wrap
  • 1 gram zure room
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1 gram chili sin carne
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 gram slamix
  • 3 stuk(s) tortilla wrap
  • 2 gram zure room
  • 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 2 gram chili sin carne
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 gram slamix
  • 5 stuk(s) tortilla wrap
  • 3 gram zure room
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 2 gram chili sin carne
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 gram slamix
  • 6 stuk(s) tortilla wrap
  • 4 gram zure room

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 C°. Smeer de tortilla’s in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.

Stap 2

Snijd iedere tortilla in 8 punten en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de tortillapuntjes ca 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn en laat ze daarna kort afkoelen.

Stap 3

Pluk ondertussen de sla en was deze grondig in koud water. Snijd de sla, indien gewenst, in grove stukken. Maak de sla aan met een scheut olijfolie en peper en zout. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui zeer fijn.

Stap 4

Meng de knoflook en de ui met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verwarm de chili sin carne in een kook- of steelpan tot deze lauwwarm is. Verdeel de sla over de borden, schep de lauwwarme chili sin carne erop.

Stap 6

Serveer met de tortillachips en de knoflookcrème.