
Sajoer lodeh met citroengrasnoedels
en witte kool
- 15 min voorbereidingstijd
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 100 gram citroengras noedels
- 100 mililiter kokosmelk
- 100 gram paddenstoelenmix
- 0.5 stuk(s) prei
- 25 gram sajoerpasta
- 100 gram witte kool
- 200 gram citroengras noedels
- 200 mililiter kokosmelk
- 200 gram paddenstoelenmix
- 1 stuk(s) prei
- 50 gram sajoerpasta
- 200 gram witte kool
- 300 gram citroengras noedels
- 300 mililiter kokosmelk
- 300 gram paddenstoelenmix
- 1.5 stuk(s) prei
- 75 gram sajoerpasta
- 300 gram witte kool
- 400 gram citroengras noedels
- 400 mililiter kokosmelk
- 400 gram paddenstoelenmix
- 2 stuk(s) prei
- 100 gram sajoerpasta
- 400 gram witte kool
Benodigdheden
- vergiet
- wok
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
Tip
Om de smaak van specerijen goed tot hun recht te laten komen moet je ze altijd meebakken. Zodra je ze in olie verhit kun je ruiken wanneer de geur- en smaakstoffen uit de specerijen vrijkomen. Dit gebeurt niet wanneer je ze op het laatst toevoegt.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwijder het buitenste blad van de witte kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in grove snippers.
Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de prei en witte kool op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de sajoerpasta en paddenstoelen toe en roerbak nog 5 minuten mee.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 2 minuten in kokend water. Zet daarna het vuur laag en laat nog 6 minuten garen. Giet de noedels af als ze klaar zijn. Spoel koud af en meng een klein beetje olie erdoor tegen het plakken.
Blus de groenten af met kokosmelk. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat nog een paar minuten op smaak komen. Kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de noedels in een diepe kom en schep de sajoer erop.