Sajoer lodeh met citroengrasnoedels
Vegan

Sajoer lodeh met citroengrasnoedels

en witte kool

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram citroengras noedels
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 25 gram sajoerpasta
  • 100 stuk(s) witte kool (heel)
  • 200 gram citroengras noedels
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 50 gram sajoerpasta
  • 200 stuk(s) witte kool (heel)
  • 300 gram citroengras noedels
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 75 gram sajoerpasta
  • 300 stuk(s) witte kool (heel)
  • 400 gram citroengras noedels
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram sajoerpasta
  • 400 stuk(s) witte kool (heel)

Benodigdheden

  • vergiet
  • wok
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om de smaak van specerijen goed tot hun recht te laten komen moet je ze altijd meebakken. Zodra je ze in olie verhit kun je ruiken wanneer de geur- en smaakstoffen uit de specerijen vrijkomen. Dit gebeurt niet wanneer je ze op het laatst toevoegt.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwijder het buitenste blad van de witte kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in grove snippers.

Stap 2

Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de prei en witte kool op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de sajoerpasta en paddenstoelen toe en roerbak nog 5 minuten mee.

Stap 3

Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 2 minuten in kokend water. Zet daarna het vuur laag en laat nog 6 minuten garen. Giet de noedels af als ze klaar zijn. Spoel koud af en meng een klein beetje olie erdoor tegen het plakken.

Stap 4

Blus de groenten af met kokosmelk. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat nog een paar minuten op smaak komen. Kruid eventueel met peper en zout.

Stap 5

Serveer de noedels in een diepe kom en schep de sajoer erop.