Sajoer lodeh met citroengrasnoedels
Vlees

Sajoer lodeh met citroengrasnoedels

en witte kool

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram citroengras noedels
  • 2 stuk(s) eieren
  • 150 gram kipfiletblokje(s)
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 25 gram sajoerpasta
  • 100 stuk(s) witte kool (heel)
  • 150 gram citroengras noedels
  • 4 stuk(s) eieren
  • 300 gram kipfiletblokje(s)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 50 gram sajoerpasta
  • 200 stuk(s) witte kool (heel)
  • 225 gram citroengras noedels
  • 6 stuk(s) eieren
  • 450 gram kipfiletblokje(s)
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 75 gram sajoerpasta
  • 300 stuk(s) witte kool (heel)
  • 300 gram citroengras noedels
  • 8 stuk(s) eieren
  • 600 gram kipfiletblokje(s)
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram sajoerpasta
  • 400 stuk(s) witte kool (heel)

Benodigdheden

  • vergiet
  • wok
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voor dit recept gebruiken we hardgekookte eieren, maar heb je ze liever wat zachter kook de eieren dan minder lang. Voor een zachtgekookt ei 3-4 minuten en voor een half zachtgekookt ei 4-5 minuten.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een steelpan met water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten en spoel ze daarna koud af.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwijder het buitenste blad van de witte kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in grove snippers.

Stap 3

Snijd de kip in reepjes. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de kip 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei, witte kool en sajoer pasta toe en roerbak 5 minuten. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten mee.

Stap 4

Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 2 minuten in kokend water. Zet daarna het vuur laag en laat nog 6 minuten garen. Giet de noedels af als ze klaar zijn. Spoel koud af en meng een klein beetje olie erdoor tegen het plakken.

Stap 5

Blus de groenten en kip af met kokosmelk. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat nog een paar minuten op smaak komen. Pel de eieren en halveer ze. Kruid eventueel met peper en zout.

Stap 6

Serveer de noedels in een diepe kom en schep de sajoer erop. Serveer samen met de gehalveerde eieren.