Sajoer lodeh met citroengrasnoedels
en witte kool
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram citroengras noedels
- 2 stuk(s) eieren
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 100 gram paddenstoelenmix
- 25 gram sajoerpasta
- 100 stuk(s) witte kool (heel)
- 150 gram citroengras noedels
- 4 stuk(s) eieren
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) korte prei
- 200 gram paddenstoelenmix
- 50 gram sajoerpasta
- 200 stuk(s) witte kool (heel)
- 225 gram citroengras noedels
- 6 stuk(s) eieren
- 300 milliliter kokosmelk
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 300 gram paddenstoelenmix
- 75 gram sajoerpasta
- 300 stuk(s) witte kool (heel)
- 300 gram citroengras noedels
- 8 stuk(s) eieren
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) korte prei
- 400 gram paddenstoelenmix
- 100 gram sajoerpasta
- 400 stuk(s) witte kool (heel)
Benodigdheden
- vergiet
- wok
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Voor dit recept gebruiken we hardgekookte eieren, maar heb je ze liever wat zachter kook de eieren dan minder lang. Voor een zachtgekookt ei 3-4 minuten en voor een half zachtgekookt ei 4-5 minuten.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng een steelpan met water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten en spoel ze daarna koud af.
Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwijder het buitenste blad van de witte kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in grove snippers.
Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de prei en witte kool op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de sajoerpasta en paddenstoelen toe en roerbak nog 5 minuten mee.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 2 minuten in kokend water. Zet daarna het vuur laag en laat nog 6 minuten garen. Giet de noedels af als ze klaar zijn. Spoel koud af en meng een klein beetje olie erdoor tegen het plakken.
Blus de groenten af met kokosmelk. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat nog een paar minuten op smaak komen. Pel de eieren en halveer ze. Kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de noedels in een diepe kom en schep de sajoer erop. Serveer samen met de gehalveerde eieren.