Rundergehaktballetjes in tomatensaus met patatas bravas
en spinazie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 1 teentje(s) knoflook
- 105 milliliter passata
- 120 gram rundergehakt
- 200 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 400 gram aardappel(en)
- 2 teentje(s) knoflook
- 210 milliliter passata
- 240 gram rundergehakt
- 400 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 600 gram aardappel(en)
- 3 teentje(s) knoflook
- 315 milliliter passata
- 360 gram rundergehakt
- 600 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 800 gram aardappel(en)
- 4 teentje(s) knoflook
- 420 milliliter passata
- 480 gram rundergehakt
- 800 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Maak voor bij de patatas bravas een lekkere dip van mayonaise, knoflook en (pikante)paprikapoeder.
Chef Colette
Bereidingswijze
Was de aardappelen zorgvuldig en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Verhit in een ruime hapjespan een flinke laag olie en bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen het gehakt in een kom en pers de helft van de knoflook erboven. Breng het gehakt verder op smaak met peper en zout en draai er vervolgens balletjes van ter grootte van een walnoot (ca. 5 pp).
Snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 10 min. zachtjes koken.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de spinazie toe en pers de rest van de knoflook erboven. Roerbak 2-3 min.
Schep de aardappelblokjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken (eventueel op keukenpapier).
Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met de patatas bravas en de spinazie eventueel in aparte schaaltjes zodat je een tapas-maaltijd hebt.