Runderchipolata’s met zoete aardappelpuree
Vlees

Runderchipolata’s met zoete aardappelpuree

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram mizuna
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) runderchipolata's
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 25 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram mizuna
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) runderchipolata's
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram zoete aardappel
  • 40 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram mizuna
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 6 stuk(s) runderchipolata's
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 600 gram zoete aardappel
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram mizuna
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram paddenstoelenmix
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 8 stuk(s) runderchipolata's
  • 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • stamper

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Schil (indien gewenst) de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de ui in halve ringen en de paddenstoelen in plakken. Was de mizuna

Stap 2

Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten volledig gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 3

Bak ondertussen de rode ui en paddenstoelen tot ze mooi bruin beginnen te kleuren en kruid met zout en peper. Bak in een andere pan de runderchipolata’s om en om in een scheutje olijfolie goudbruin en krokant. Reken ongeveer 4 a 5 minuten per kant.

Stap 4

Snijd de schil en het wit van de sinaasappel. Snijd in partjes (tussen de vliesjes) en vang het sap op in een kommetje. Meng het sap met de mosterd en de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de mizuna met de dressing en de sinaasappelpartjes.

Stap 5

Stamp de zoete aardappelblokjes met de mozzarella tot een mooie puree en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 6

Serveer de runderchipolata’s met de zoete aardappelpuree, paddenstoelen en de mizuna salade