Roze couscous met Mediterrane kipspiesjes
Vlees

Roze couscous met Mediterrane kipspiesjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 150 milliliter kokend water
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 125 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 0.5 bosje(s) snijbiet
  • 75 gram volkoren couscous
  • 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 300 milliliter kokend water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 250 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 450 milliliter kokend water
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 375 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1.5 bosje(s) snijbiet
  • 225 gram volkoren couscous
  • 4 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 600 milliliter kokend water
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 500 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 2 bosje(s) snijbiet
  • 300 gram volkoren couscous

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Geen satéprikkers in huis? Je kunt de kip met de mediterrane kruiden ook gewoon in de koekenpan bakken en bij de couscous serveren.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de couscous in een ruime schaal met de helft van de mediterrane kruiden en zout naar smaak. Schenk er het kokende water bij. Roer een keer door en laat 10 min. staan.

Stap 2

Doe ondertussen de rest van de mediterrane kruiden in een diep bord en voeg er zout naar smaak en ⅓ van de olie aan toe. Voeg de kipdijfiletblokjes toe en schep om. Rijg de stukjes kip aan satéprikkers (3 pp).

Stap 3

Snijd de bieten in kleine blokjes, de snijbiet in stukken van 3 cm en de radijsjes in partjes.

Stap 4

Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de snijbiet 3-4 min. tot deze is geslonken maar nog wel bite heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de rest van de olie bij de couscous en roer deze los met een vork. Meng er eerst de bietenblokjes door en vervolgens de snijbiet en radijs. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en extra olijfolie.

Stap 6

Verhit een grillpan en bak kipspiesjes in 5-6 min. bruin en gaar. Leg de gebakken kipspiesjes op de couscous en serveer.