Roze couscous met Mediterrane kipspiesjes
Vlees

Roze couscous met Mediterrane kipspiesjes

  • 75 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 125 gram biet(en)
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 150 milliliter kokend water
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 0.5 bosje(s) snijbiet
  • 75 gram volkoren couscous
  • 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 250 gram biet(en)
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 300 milliliter kokend water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 375 gram biet(en)
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 450 milliliter kokend water
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 1.5 bosje(s) snijbiet
  • 225 gram volkoren couscous
  • 4 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 500 gram biet(en)
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 600 milliliter kokend water
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 bosje(s) snijbiet
  • 300 gram volkoren couscous

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Kook de bieten al een dag van tevoren, dan staat dit gerecht op de dag dat je het maakt in een half uur op tafel.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de bieten in ca. 45 min. gaar in water met zout. Laat iets afkoelen en schil ze.

Stap 2

Doe de couscous in een ruime schaal met de helft van de mediterrane kruiden en zout naar smaak. Schenk er het kokende water bij. Roer een keer door en laat 10 min. staan.

Stap 3

Doe ondertussen de rest van de mediterrane kruiden in een diep bord en voeg er zout naar smaak en ⅓ van de olie aan toe. Voeg de kipdijfiletblokjes toe en schep om. Rijg de stukjes kip aan satéprikkers (3 pp).

Stap 4

Snijd de bieten in kleine blokjes, de snijbiet in stukken van 3 cm en de radijsjes in partjes. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de snijbiet 3-4 min. tot deze is geslonken maar nog wel bite heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de rest van de olie bij de couscous en roer deze los met een vork. Meng er eerst de bietenblokjes door en vervolgens de snijbiet en radijs. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en extra olijfolie.

Stap 6

Verhit een grillpan en bak kipspiesjes in 5-6 min. bruin en gaar. Leg de gebakken kipspiesjes op de couscous en serveer.