Roze couscous met krokante kikkererwten
en couscous
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 125 stuk(s) biet(en)
- 120 gram kikkererwten
- 150 milliliter kokend water
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 bosje(s) radijs
- 0.5 bosje(s) snijbiet
- 75 gram volkoren couscous
- 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 250 stuk(s) biet(en)
- 240 gram kikkererwten
- 300 milliliter kokend water
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 bosje(s) radijs
- 1 bosje(s) snijbiet
- 150 gram volkoren couscous
- 3 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 375 stuk(s) biet(en)
- 360 gram kikkererwten
- 450 milliliter kokend water
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 bosje(s) radijs
- 1.5 bosje(s) snijbiet
- 225 gram volkoren couscous
- 4 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 500 stuk(s) biet(en)
- 480 gram kikkererwten
- 600 milliliter kokend water
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) radijs
- 2 bosje(s) snijbiet
- 300 gram volkoren couscous
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Kook de bieten al een dag van tevoren, dan staat dit gerecht op de dag dat je het maakt in een half uur op tafel.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom en schep om met ⅓ van de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege een keer om.
Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal met de helft van de mediterrane kruiden en zout naar smaak. Schenk er het kokende water bij. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes, de snijbiet in stukken van 3 cm en de radijsjes in partjes.
Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de snijbiet 3-4 min. tot deze is geslonken maar nog wel bite heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de rest van de olie bij de couscous en roer deze los met een vork. Meng er eerst de bietenblokjes door en vervolgens de snijbiet en radijs. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en extra olijfolie.
Doe de rest van de mediterrane kruiden in een diep bord en voeg er zout naar smaak aan toe. Haal de inmiddels krokante kikkererwten uit de oven en doe ze in het diepe bord met kruiden en schep om.
Bestrooi de couscous met de kikkererwten en serveer.