Roze couscous met krokante kikkererwten
Vega

Roze couscous met krokante kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 120 gram kikkererwten
  • 150 milliliter kokend water
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 125 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 0.5 bosje(s) snijbiet
  • 75 gram volkoren couscous
  • 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 240 gram kikkererwten
  • 300 milliliter kokend water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 250 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 360 gram kikkererwten
  • 450 milliliter kokend water
  • 4.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 375 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1.5 bosje(s) snijbiet
  • 225 gram volkoren couscous
  • 4 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 480 gram kikkererwten
  • 600 milliliter kokend water
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 500 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 2 bosje(s) snijbiet
  • 300 gram volkoren couscous

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt deze knapperige kikkererwten ook een keer maken als borrelhapje.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom en schep om met ⅓ van de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege een keer om.

Stap 2

Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal met de helft van de mediterrane kruiden en zout naar smaak. Schenk er het kokende water bij. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes, de snijbiet in stukken van 3 cm en de radijsjes in partjes.

Stap 3

Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de snijbiet 3-4 min. tot deze is geslonken maar nog wel bite heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Doe de rest van de olie bij de couscous en roer deze los met een vork. Meng er eerst de bietenblokjes door en vervolgens de snijbiet en radijs. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout en extra olijfolie.

Stap 5

Doe de rest van de mediterrane kruiden in een diep bord en voeg er zout naar smaak aan toe. Haal de inmiddels krokante kikkererwten uit de oven en doe ze in het diepe bord met kruiden en schep om.

Stap 6

Bestrooi de couscous met de kikkererwten en serveer.