Roti met kip
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) Massala kruiden
- 1 stuk(s) Rotiplaat
- 150 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) baby broccoli
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) Massala kruiden
- 2 stuk(s) Rotiplaat
- 300 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) baby broccoli
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 eetlepel(s) Massala kruiden
- 3 stuk(s) Rotiplaat
- 450 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) baby broccoli
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) Massala kruiden
- 4 stuk(s) Rotiplaat
- 600 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) baby broccoli
- 1 stuk(s) bouillonblokje kip
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekRECEPTAANPASSING:
Door het natte voorjaar en te weinig zon, heb je kleine broccoli in je box van boer Nico uit Slootdorp. Hij zat namelijk met 44.000 kilo die niet geaccepteerd werd door supermarkten. Bof jij even!
Marlous
Bereidingswijze
Schil de aardappelen of boen ze schoon. Snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte van de broccoli en snijd de stronk in stukjes. Snipper de uien.
Breng water aan de kook voor de broccoli. Kook de broccoli ca 2 minuten, giet af en doe direct in een bak met ijskoud water zodat het niet doorgaart.
Maak in een steelpan de bouillon met het bouillonblokje en water. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en bak de kip in 3 minuten rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olie en fruit de ui 2 minuten. Voeg de nandan masala en de aardappelblokjes toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg de kip en een flinke scheut bouillon toe en breng aan de kook. Voeg steeds een scheut bouillon toe als de bouillon in de pan bijna verdampt is. Ga daarmee door tot de aardappelen bijna gaar zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten). Voeg dan de broccoli toe en gaar de laatste 5-8 minuten mee. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verwarm de rotivellen in een koekenpan of in de magnetron en verdeel over de borden. Schep er het aardappel-broccoli-kipmengsel op en serveer.