Roti met ei
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) Massala kruiden
- 1 stuk(s) Rotiplaat
- 150 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) baby broccoli
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje
- 1 stuk(s) chilipeper
- 2 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) Massala kruiden
- 2 stuk(s) Rotiplaat
- 300 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) baby broccoli
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje
- 1 stuk(s) chilipeper
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 eetlepel(s) Massala kruiden
- 3 stuk(s) Rotiplaat
- 450 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) baby broccoli
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje
- 1 stuk(s) chilipeper
- 6 stuk(s) eieren
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) Massala kruiden
- 4 stuk(s) Rotiplaat
- 600 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) baby broccoli
- 1 stuk(s) bouillonblokje
- 1 stuk(s) chilipeper
- 8 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekRECEPTAANPASSING:
Door het natte voorjaar en te weinig zon, heb je kleine broccoli in je box van boer Nico uit Slootdorp. Hij zat namelijk met 44.000 kilo die niet geaccepteerd werd door supermarkten. Bof jij even!
Marlous
Bereidingswijze
Schil de aardappelen of boen ze schoon. Snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte van de broccoli en snijd de stronk in stukjes. Snipper de uien en snijd de chilipeper in ringetjes.
Breng water aan de kook voor de broccoli. Kook de broccoli ca 2 minuten, giet af en doe direct in een bak met ijskoud water zodat het niet doorgaart.
Maak in een steelpan de bouillon met het bouillonblokje en water. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de nandan masala en de aardappelblokjes toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en breng aan de kook. Voeg steeds een scheut bouillon toe als de bouillon in de pan bijna verdampt is. Ga daarmee door tot de aardappelen bijna gaar zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten). Voeg dan de broccoli en peperringetjes toe en gaar de laatste 5-8 minuten mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
Verwarm de rotivellen in een koekenpan of in de magnetron en verdeel over de borden. Schep er het aardappel-broccolimengsel op. Snijd de eieren in partjes, verdeel over de borden en serveer.