Romige wortel orzo
Vega

Romige wortel orzo

met krokante kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 40 gram geitenkaas
  • 25 gram geraspte kaas
  • 175 milliliter groentebouillon
  • 60 gram kikkererwten
  • 75 gram orzo
  • 100 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 80 gram geitenkaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 350 milliliter groentebouillon
  • 120 gram kikkererwten
  • 150 gram orzo
  • 200 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 120 gram geitenkaas
  • 75 gram geraspte kaas
  • 525 milliliter groentebouillon
  • 180 gram kikkererwten
  • 225 gram orzo
  • 300 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 gram wortel
  • 160 gram geitenkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 700 milliliter groentebouillon
  • 240 gram kikkererwten
  • 300 gram orzo
  • 400 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Roer tijdens het koken van de orzo af en toe door de pan, zo gaat de orzo niet aan elkaar plakken.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Was de wortel en snijd in blokjes van circa 0,5-1 cm.

Stap 2

Leg de wortel op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Pak een andere bakplaat voor de kikkererwten, besprenkel met olijfolie en kruid eventueel met peper en zout.

Stap 3

Plaats beide bakplaten in de oven, de wortel bovenin en de kikkererwten onderin. Rooster ze ca 20 minuten, tot de blokjes wortel zacht en de kikkererwten krokant worden. Hussel tussentijds om en wissel eventueel de bakplaten.

Stap 4

Maak de ui schoon en snipper fijn, verhit een scheutje olie en fruit de ui tot deze zacht is. Voeg daarna de groentebouillon en de orzo toe en roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ca 10-12 minuten sudderen.

Stap 5

Snijd ondertussen de bieten in blokjes. Voeg de bieten toe aan de orzo voor de laatste paar minuten.

Stap 6

Haal de wortel uit de oven en voeg toe aan de orzo als de orzo gaar is. Hierdoor wordt het geheel mooi en smeuïg. Nu kan je kiezen of je de kaas en geitenkaas beide er doorheen mengt, of maak een deel voor de kids met de kaas en voor de ouders met geitenkaas!