Romige visschotel
Vis

Romige visschotel

met orzo

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 120 gram lomfilet
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 100 milliliter room
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram volkoren orzo
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 240 gram lomfilet
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) prei
  • 200 milliliter room
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram volkoren orzo
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 360 gram lomfilet
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) prei
  • 300 milliliter room
  • 300 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren orzo
  • 1 stuk(s) citroen
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 480 gram lomfilet
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 stuk(s) prei
  • 400 milliliter room
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram volkoren orzo

Tip

Geef het gerecht nóg meer smaak door wat fijngesneden peterselie en wat chiliflakes toe te voegen aan de ovenschaal!

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo.

STAP 2

Snijd de prei in hele dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon. Leg de preiringen in een grote ovenschaal en pers de knoflook boven de schaal uit.

STAP 3

Rasp de helft van de benodigde citroen boven de schaal. Snijd de helft van de citroen in plakken en knijp de andere helft uit boven de schaal. Schenk de room in de schaal en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe. Meng het geheel.

STAP 4

Leg de vis in de roomsaus en leg de tomaatjes rondom de vis. Leg de plakjes citroen op de vis.

STAP 5

Gaar het geheel circa 15 minuten in het midden van de oven. De vis moet gaar zijn, maar let op dat de vis niet droog wordt.

STAP 6

Schep de orzo op in een diep bord, leg hier voorzichtig de vis op en schep de saus en groenten eroverheen.