Romige vis uit de oven
met orzo
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 200 milliliter groentebouillon
- 120 gram kabeljauw
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 100 gram orzo
- 100 gram roma pruim tomaten
- 100 milliliter room
- 0.5 stuk(s) citroen
- 400 milliliter groentebouillon
- 240 gram kabeljauw
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 200 gram orzo
- 200 gram roma pruim tomaten
- 200 milliliter room
- 0.75 stuk(s) citroen
- 600 milliliter groentebouillon
- 360 gram kabeljauw
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 300 gram orzo
- 300 gram roma pruim tomaten
- 300 milliliter room
- 1 stuk(s) citroen
- 800 milliliter groentebouillon
- 480 gram kabeljauw
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 400 gram orzo
- 400 gram roma pruim tomaten
- 400 milliliter room
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Voeg wat chilivlokken toe aan de ovenschaal voor wat extra pit!
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo.
Snijd de prei in hele dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon. Leg de preiringen in een grote ovenschaal en pers de knoflook boven de schaal uit.
Rasp de helft van de benodigde citroen boven de schaal. Snijd de helft van de citroen in plakken en knijp de andere helft uit boven de schaal. Schenk de room in de schaal en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe. Meng geheel.
Leg de vis in de roomsaus en leg de tomaatjes rondom de vis. Leg de plakjes citroen op de vis.
Gaar het geheel circa 20 minuten in het midden van de oven. De vis moet gaar zijn, maar let op dat de vis niet droog wordt.
Schep de orzo op in een diep bord, leg hier voorzichtig de vis op en schep de saus en groenten eroverheen.