Romige vis uit de oven
Vis

Romige vis uit de oven

met orzo

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 120 gram kabeljauw
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram orzo
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 100 gram roma pruim tomaten
  • 100 gram room
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 240 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram orzo
  • 2 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1 stuk(s) prei
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 200 gram room
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 360 gram kabeljauw
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram orzo
  • 3 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 300 gram roma pruim tomaten
  • 300 gram room
  • 1 stuk(s) citroen
  • 800 mililiter groentebouillon
  • 480 gram kabeljauw
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram orzo
  • 4 theelepel(s) paprikapoeder
  • 2 stuk(s) prei
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 400 gram room

Tip

Voeg wat chilivlokken toe aan de ovenschaal voor wat extra pit!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo.

STAP 2

Snijd de prei in hele dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon. Leg de preiringen in een grote ovenschaal en pers de knoflook boven de schaal uit.

STAP 3

Rasp de helft van de benodigde citroen boven de schaal. Snijd de helft van de citroen in plakken en knijp de andere helft uit boven de schaal. Schenk de room in de schaal en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe. Meng geheel.

STAP 4

Leg de vis in de roomsaus en leg de tomaatjes rondom de vis. Leg de plakjes citroen op de vis.

STAP 5

Gaar het geheel circa 20 minuten in het midden van de oven. De vis moet gaar zijn, maar let op dat de vis niet droog wordt.

STAP 6

Schep de orzo op in een diep bord, leg hier voorzichtig de vis op en schep de saus en groenten eroverheen.