Romige polenta met champignons en spek
Vlees

Romige polenta met champignons en spek

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 milliliter bouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 42.5 gram polenta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 milliliter room
  • 0.5 sachet(s) rozemarijnolie
  • 1 stuk(s) speklapje(s)
  • 300 milliliter bouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 85 gram polenta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 milliliter room
  • 1 sachet(s) rozemarijnolie
  • 2 stuk(s) speklapje(s)
  • 450 milliliter bouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 125 gram polenta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 milliliter room
  • 2 sachet(s) rozemarijnolie
  • 3 stuk(s) speklapje(s)
  • 600 milliliter bouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 170 gram polenta
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 200 milliliter room
  • 3 sachet(s) rozemarijnolie
  • 4 stuk(s) speklapje(s)

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • spatel

Bereidingswijze

Stap 1

Poets de champignons schoon en snijd in partjes. Haal de speklap uit de verpakking. Dep droog, snijd in repen van 2 cm en kruid met peper en zout. Was de koolrabi met blad goed in een vergiet. Maak de ui schoon.

Stap 2

Snijd de ui in ringen. Snijd het lof met stengels van de koolrabi. Snijd de stengels in stukjes van 1 cm en het blad in repen van 2 cm. De knol zelf snijd je in 4 parten en vervolgens in driehoekjes van 1/2 cm dik.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een klein scheutje olijfolie. Bak de spekreepjes voor 3-4 minuten. Voeg de champignons, koolrabi driehoekjes en stengel stukjes toe en bak voor 5-6 minuten. Voeg als laatste de ui en het blad toen. Bak nog voor 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur stoven tot serveren.

Stap 4

Breng ondertussen de aangegeven hoeveelheid bouillon en room aan de kook in een kookpan. Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes garen. Blijf in de pan roeren.

Stap 5

Meng tot slot de rozemarijn olie door de polenta en serveer meteen.

Stap 6

Verdeel de polenta over de borden en maak het gerecht af met het gebakken spek, champignons en de koolrabi.