Romige polenta met champignons en spek
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 150 milliliter bouillon
- 100 gram kastanjechampignons
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 42.5 gram polenta
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 50 milliliter room
- 0.5 sachet(s) rozemarijnolie
- 1 stuk(s) speklapje(s)
- 300 milliliter bouillon
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 stuk(s) koolrabi
- 85 gram polenta
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 milliliter room
- 1 sachet(s) rozemarijnolie
- 2 stuk(s) speklapje(s)
- 450 milliliter bouillon
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 stuk(s) koolrabi
- 125 gram polenta
- 1 stuk(s) rode ui
- 150 milliliter room
- 2 sachet(s) rozemarijnolie
- 3 stuk(s) speklapje(s)
- 600 milliliter bouillon
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 stuk(s) koolrabi
- 170 gram polenta
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 200 milliliter room
- 3 sachet(s) rozemarijnolie
- 4 stuk(s) speklapje(s)
Benodigdheden
- vergiet
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
- spatel
Bereidingswijze
Poets de champignons schoon en snijd in partjes. Haal de speklap uit de verpakking. Dep droog, snijd in repen van 2 cm en kruid met peper en zout. Was de koolrabi met blad goed in een vergiet. Maak de ui schoon.
Snijd de ui in ringen. Snijd het lof met stengels van de koolrabi. Snijd de stengels in stukjes van 1 cm en het blad in repen van 2 cm. De knol zelf snijd je in 4 parten en vervolgens in driehoekjes van 1/2 cm dik.
Verwarm een hapjespan met een klein scheutje olijfolie. Bak de spekreepjes voor 3-4 minuten. Voeg de champignons, koolrabi driehoekjes en stengel stukjes toe en bak voor 5-6 minuten. Voeg als laatste de ui en het blad toen. Bak nog voor 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur stoven tot serveren.
Breng ondertussen de aangegeven hoeveelheid bouillon en room aan de kook in een kookpan. Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes garen. Blijf in de pan roeren.
Meng tot slot de rozemarijn olie door de polenta en serveer meteen.
Verdeel de polenta over de borden en maak het gerecht af met het gebakken spek, champignons en de koolrabi.