Romige pasta met Provençaals gerookte zalm
Vis

Romige pasta met Provençaals gerookte zalm

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 100 milliliter room
  • 2 gram trostomaten
  • 0.5 stuk(s) zalmmoot
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 milliliter room
  • 3 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) zalmmoot
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 250 milliliter room
  • 4 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) zalmmoot
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 milliliter room
  • 5 gram trostomaten
  • 2 stuk(s) zalmmoot

Tip

Kook pasta altijd in kokend water, voeg de pasta niet toe tijdens het opwarmen van het water. Wanneer pasta aan water wordt toegevoegd met een temperatuur lager dan 90° C wordt de beet van de pasta te slap, resultaat een slappe, plakkerige pasta.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan ruim water met een snufje zout aan de kook. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig. Snijd de tomaten in blokjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de knoflook en de ui in aan. Voeg de prei toe en smoor 5 minuten.

Stap 3

Voeg de tomaatblokjes toe, zet het vuur iets hoger en laat smoren tot de tomaatblokjes hun vocht beginnen los te laten. Blus de pan af met de room, breng aan de kook en laat iets inkoken. Kruid met zout en peper.

Stap 4

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 5

Voeg de pasta toe aan de saus, warm goed door en neem van het vuur. Snijd de gerookte zalm in plakken en verwijder de huid.

Stap 6

Schep in diepe borden en lepel er nog lekker wat van de saus over. Verdeel de plakken zalm over de borden.