Romige parelcouscous
Vlees

Romige parelcouscous

met kalkoen en courgette

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 120 gram kalkoendijfilet
  • 3 gram kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 100 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 milliliter room
  • 50 gram spinazie
  • 100 milliliter water
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 240 gram kalkoendijfilet
  • 6 gram kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 milliliter room
  • 100 gram spinazie
  • 200 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 360 gram kalkoendijfilet
  • 9 gram kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 300 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 250 milliliter room
  • 150 gram spinazie
  • 300 milliliter water
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 480 gram kalkoendijfilet
  • 12 gram kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 400 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 milliliter room
  • 200 gram spinazie
  • 400 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is de parelcouscous na 10 minuten nog niet gaar en is het vocht wel volledig opgenomen? Voeg dan wat extra water toe.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

STAP 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in plakjes.

STAP 2

Verwam olie in een grote hapjespan of stoofpan. Fruit de ui en knoflook in de pan. Voeg na 5 minuten de kalkoendijfilets toe en bak aan beide kanten 3 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak een paar minuten mee op hoog vuur. Hussel tussendoor om.

STAP 3

Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook. Was de citroen. Als de courgette 5 minuten heeft meegebakken, zet het vuur wat lager en voeg de kerrie toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de parelcouscous, room, kokend water, rasp en sap van de citroen, peper en zout toe en roer geheel. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.

STAP 4

Was de peterselie en snijd fijn.

STAP 5

Test na 10 minuten of de parelcouscous gaar is. Als de parelcouscous zacht genoeg is, voeg de peterselie en spinazie toe en roer geheel. Laat zonder deksel nog 3 minuten pruttelen.

STAP 6

Verdeel de romige parelcouscous met kalkoendijfilet en groenten over de borden.