Romige parelcouscous
met courgette en amandel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram amandelschaafsel
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 3 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 100 gram parelcouscous
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 milliliter room
- 50 gram spinazie
- 100 milliliter water
- 80 gram witte bonen
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 6 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 200 gram parelcouscous
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 milliliter room
- 100 gram spinazie
- 200 milliliter water
- 160 gram witte bonen
- 30 gram amandelschaafsel
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 9 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 300 gram parelcouscous
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 250 milliliter room
- 150 gram spinazie
- 300 milliliter water
- 240 gram witte bonen
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 12 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 400 gram parelcouscous
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 milliliter room
- 200 gram spinazie
- 400 milliliter water
- 320 gram witte bonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Is de parelcouscous na 10 minuten nog niet gaar en is het vocht wel volledig opgenomen? Voeg dan wat extra water toe.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in plakjes. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel schoon en laat uitlekken.
Verwam olie in een grote hapjespan of stoofpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook. Was de citroen. Zet het vuur wat lager, voeg de kerrie toe aan de courgette en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de parelcouscous, room, kokend water, rasp en sap van de citroen, bonen, peper en zout toe en roer geheel. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
Was de peterselie en snijd fijn. Bak het amandelschaafsel een paar minuten in een droge koekenpan tot het kleur krijgt.
Test na 10 minuten of de parelcouscous gaar is. Als de parelcouscous zacht genoeg is, voeg de peterselie en spinazie toe en roer geheel. Laat zonder deksel nog 3 minuten pruttelen.
Verdeel de romige parelcouscous met groenten over de borden en maak af met het geroosterde amandelschaafsel.