Romige parelcouscous
Vlees

Romige parelcouscous

met kalkoen en courgette

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 120 gram kalkoenborstfilet
  • 3 gram kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 100 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 milliliter room
  • 50 gram spinazie
  • 100 milliliter water
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 240 gram kalkoenborstfilet
  • 6 gram kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 milliliter room
  • 100 gram spinazie
  • 200 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 360 gram kalkoenborstfilet
  • 9 gram kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 300 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 milliliter room
  • 150 gram spinazie
  • 300 milliliter water
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 480 gram kalkoenborstfilet
  • 12 gram kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 400 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 milliliter room
  • 200 gram spinazie
  • 400 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is de parelcouscous na 10 minuten nog niet gaar en is het vocht wel volledig opgenomen? Voeg dan wat extra water toe.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

STAP 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in plakjes.

STAP 2

Verwam olie in een grote hapjespan of stoofpan. Voeg de kalkoenfilets toe en bak aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur. Als de kalkoen kleur krijgt, zet het vuur wat lager en voeg de ui, knoflook en courgette toe.

STAP 3

Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook. Was de citroen. Voeg na 5 minuten de kerrie toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de parelcouscous, room, kokend water, rasp en sap van de citroen, peper en zout toe en roer geheel. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen. Test na 10 minuten of de parelcouscous gaar is.

STAP 4

Was de peterselie en snijd fijn.

STAP 5

Test of de parelcouscous gaar is. Als de parelcouscous zacht genoeg is, voeg de peterselie en spinazie toe en roer geheel. Laat zonder deksel nog 3 minuten pruttelen.

STAP 6

Verdeel de romige parelcouscous met kalkoenfilet en groenten over de borden.