Romige orzo met tomaat
Vega

Romige orzo met tomaat

en paddenstoelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 100 milliliter room
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram volkoren orzo
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 200 milliliter room
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram volkoren orzo
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 300 milliliter room
  • 300 gram tomaatjes
  • 300 gram volkoren orzo
  • 1 stuk(s) citroen
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 400 milliliter room
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram volkoren orzo

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Geef het gerecht nóg meer smaak door wat fijngesneden peterselie toe te voegen aan de orzo.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de prei en knoflook. Voeg de paprikapoeder toe en fruit kort mee. Blus af met de room. Rasp de benodigde citroen boven de pan en voeg het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 4

Snijd de paddenstoelen in vieren. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hier de paddenstoelen in. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Was de tomaatjes, snijd doormidden en voeg toe aan de saus. Giet het vocht van de orzo af, maar bewaar nog een klein beetje van het vocht in de pan. Voeg de gare orzo met nog een klein beetje kookvocht toe aan de saus en roer door geheel. Laat nog 5 minuten pruttelen en verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de orzo over de borden en serveer met de paddenstoelen.