Romige orzo
met hertengehaktballetjes
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 200 milliliter groentebouillon
- 8 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 5 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 125 gram san marzano tomaten
- 100 gram volkoren orzo
- 100 gram zure room
- 0.5 stuk(s) citroen
- 400 milliliter groentebouillon
- 16 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 10 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 250 gram san marzano tomaten
- 200 gram volkoren orzo
- 200 gram zure room
- 0.75 stuk(s) citroen
- 600 milliliter groentebouillon
- 24 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 15 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 375 gram san marzano tomaten
- 300 gram volkoren orzo
- 300 gram zure room
- 1 stuk(s) citroen
- 800 milliliter groentebouillon
- 32 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 20 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 500 gram san marzano tomaten
- 400 gram volkoren orzo
- 400 gram zure room
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Haal de hertenballetjes alvorens je gaat koken alvast uit de koelkast, zo kunnen ze op kamertemperatuur komen.
Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de prei in ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de prei en knoflook. Voeg de paprikapoeder toe en fruit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de zure room toe aan de pan. Was de citroen en voeg het rasp en sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Was de tomaatjes, snijd doormidden en voeg toe aan de saus. Giet het vocht van de orzo af, maar bewaar nog een klein beetje van het vocht in de pan. Voeg de gare orzo met nog een klein beetje kookvocht toe aan de saus en roer door geheel. Laat nog 5 minuten pruttelen en verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de hertenballetjes 5 minuten.
Verdeel de orzo over de borden en serveer met de gehaktballetjes.