Romige orzo
Vega

Romige orzo

met gegrilde venkel en kervel

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 5 gram kervel
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 100 gram orzo
  • 10 gram pittenmix
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram roomkaas
  • 25 gram veldsla
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 10 gram kervel
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 200 gram orzo
  • 20 gram pittenmix
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram veldsla
  • 1 stuk(s) venkel
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 15 gram kervel
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 300 gram orzo
  • 30 gram pittenmix
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram veldsla
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) citroen
  • 20 gram kervel
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 400 gram orzo
  • 40 gram pittenmix
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram veldsla
  • 2 stuk(s) venkel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Roer tijdens het koken van de orzo af en toe door de pan, zo gaat de orzo niet aan elkaar plakken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water aan de kook voor de orzo en kook de orzo in circa 10 minuten gaar.

Stap 2

Was de venkel en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in dunne plakjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne partjes.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de venkel toe en bak het geheel nog 8 minuten op hoog vuur.

Stap 4

Was de citroen en dep droog. Rasp de citroen boven een bakje en zet apart. Pers het benodigde citroensap uit. Was de kervel en snijd grof. Was de veldsla in een vergiet en laat uitlekken.

Stap 5

Als de orzo gaar is, giet het vocht af en doe de orzo terug in de pan. Voeg extra vierge olijfolie, roomkaas, citroenrasp- en sap, peper en zout toe en verwarm de pan een paar minuten op laag vuur zodat de roomkaas smelt. Als de roomkaas gesmolten is, voeg de veldsla en de helft van de kervel toe.

Stap 6

Verhit een koekenpan. Bak de pittenmix in een paar minuten krokant. Verwarm de pan met groenten nog even en voeg de rest van de kervel toe. Schep de orzo op de borden en verdeel de groenten erover. Maak af met de geroosterde pittenmix.