Romige orzo
Vis

Romige orzo

met gegrilde venkel, warmgerookte zalm en kervel

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 5 gram kervel
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 100 gram orzo
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram roomkaas
  • 25 gram veldsla
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 100 gram warmgerookte zalm
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 10 gram kervel
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 200 gram orzo
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram veldsla
  • 1 stuk(s) venkel
  • 200 gram warmgerookte zalm
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 15 gram kervel
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 300 gram orzo
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram veldsla
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 300 gram warmgerookte zalm
  • 1 stuk(s) citroen
  • 20 gram kervel
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 400 gram orzo
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram veldsla
  • 2 stuk(s) venkel
  • 400 gram warmgerookte zalm

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Roer tijdens het koken van de orzo af en toe door de pan, zo gaat de orzo niet aan elkaar plakken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de zalm uit de koeling. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng een pan water aan de kook voor de orzo en kook de orzo in circa 10 minuten gaar.

Stap 2

Was de venkel en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in dunne plakjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne partjes.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de venkel toe en bak het geheel nog 8 minuten op hoog vuur.

Stap 4

Was de citroen en dep droog. Rasp de citroen boven een bakje en zet apart. Pers het benodigde citroensap uit. Was de kervel en snijd grof. Was de veldsla in een vergiet en laat uitlekken.

Stap 5

Als de orzo gaar is, giet het vocht af en doe de orzo terug in de pan. Voeg extra vierge olijfolie, roomkaas, citroenrasp- en sap, peper en zout toe en verwarm de pan een paar minuten op laag vuur zodat de roomkaas smelt. Als de roomkaas gesmolten is, voeg de veldsla en de helft van de kervel toe. Leg de bundeltjes zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 8 minuten in de oven.

Stap 6

Verwarm de pan met groenten nog even en voeg de rest van de kervel toe. Haal de bundeltjes zalm uit de oven en verwijder het vel van de zalm. Schep de orzo op de borden en verdeel de groenten erover. Maak af met stukjes zalm.