
Romige kip tandori
met pruimen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 0.5 eetlepel(s) honing
- 120 gram kipdijfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 mililiter kokosmelk
- 5 gram kruidenmix Tandoori
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) paprika
- 75 gram pruimen
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram zilvervliesrijst
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 1 eetlepel(s) honing
- 240 gram kipdijfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 mililiter kokosmelk
- 10 gram kruidenmix Tandoori
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) paprika
- 150 gram pruimen
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram zilvervliesrijst
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 1.5 eetlepel(s) honing
- 360 gram kipdijfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 mililiter kokosmelk
- 15 gram kruidenmix Tandoori
- 1.5 stuk(s) limoen
- 3 stuk(s) paprika
- 225 gram pruimen
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuk(s) bloemkool
- 2 eetlepel(s) honing
- 480 gram kipdijfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 mililiter kokosmelk
- 20 gram kruidenmix Tandoori
- 2 stuk(s) limoen
- 4 stuk(s) paprika
- 300 gram pruimen
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
Breng 2 pannen water aan de kook, 1 voor de rijst en 1 voor de bloemkool. Kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Zet daarna het vuur uit en laat met een deksel erop doorgaren.
Snijd de bloemkool in roosjes, doe in een vergiet en spoel schoon. Voeg de bloemkool toe aan het kokende water en kook in circa 10 minuten beetgaar.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn.Was de paprika en snijd in stukjes. Was de pruimen en snijd in blokjes. Snijd de kip in blokjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de kipblokjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika en tandoorikruiden toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur lager en blus het geheel met de kokosmelk en laat 10 minuten pruttelen.
Als de bloemkool gaar is, giet het water af en voeg de bloemkool bij de tandori. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de kip tandoori met de rijst.