Romige kip tandori
Vlees

Romige kip tandori

met pruimen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 120 gram kipdijfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 5 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) paprika
  • 75 gram pruimen
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 1 theelepel(s) honing
  • 240 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 10 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) paprika
  • 150 gram pruimen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 0.75 stuk(s) bloemkool
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 360 gram kipdijfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 15 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 3 stuk(s) paprika
  • 225 gram pruimen
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 2 theelepel(s) honing
  • 480 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 20 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 stuk(s) paprika
  • 300 gram pruimen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

STAP 1

Breng 2 pannen water aan de kook, 1 voor de rijst en 1 voor de bloemkool. Kook de rijst in circa 10 minuten gaar. Zet daarna het vuur uit en laat met een deksel erop doorgaren.

STAP 2

Snijd de bloemkool in roosjes, doe in een vergiet en spoel schoon. Voeg de bloemkool toe aan het kokende water en kook in circa 10 minuten beetgaar.

STAP 3

Maak de knoflook schoon en snijd fijn.Was de paprika en snijd in stukjes. Was de pruimen en snijd in blokjes. Snijd de kip in blokjes.

STAP 4

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de kipblokjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika en tandoorikruiden toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur lager en blus het geheel met de kokosmelk en laat 10 minuten pruttelen.

STAP 5

Als de bloemkool gaar is, giet het water af en voeg de bloemkool bij de tandori. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

STAP 6

Serveer de kip tandoori met de rijst.