Romige kip kerrie met rozijnen
en appel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram Griekse yoghurt
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 120 gram kipfiletblokje(s)
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 10 gram rozijnen
- 100 gram zilvervliesrijst
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 stuk(s) appel
- 1 stuk(s) aubergine
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 240 gram kipfiletblokje(s)
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 20 gram rozijnen
- 200 gram zilvervliesrijst
- 375 gram Griekse yoghurt
- 1.5 stuk(s) appel
- 2 stuk(s) aubergine
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kerrie
- 360 gram kipfiletblokje(s)
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 30 gram rozijnen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 500 gram Griekse yoghurt
- 2 stuk(s) appel
- 2 stuk(s) aubergine
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kerrie
- 480 gram kipfiletblokje(s)
- 4 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 40 gram rozijnen
- 400 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Haal de yoghurt minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Voeg een beetje bij beetje de yoghurt toe en laat langzaam verwarmen, anders kan het zijn dat de yoghurt gaat schiften. Mocht jou dit nou alsnog overkomen, geen ramp, je kunt het alsnog gewoon eten, alleen is de structuur wat anders. Al is het natuurlijk lekkerder om dit te voorkomen met deze tips!
Charlotte
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook grof. Was de paprika, aubergine en appel en snijd in blokjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de kerrie toe en fruit 5 minuten mee zodat de smaken vrijkomen. Voeg de kipblokjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika en appel toe en bak kort mee.
Zet het vuur van de hapjespan laag. Voeg de yoghurt toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met honing, peper en zout.
Voeg de rozijnen toe aan de curry en laat het geheel nog circa 10 minuten pruttelen op laag vuur. Was de peterselie, snijd fijn en voeg 2/3 toe aan de curry.
Doe de rijst in de borden en schep de kip met kerriesaus erop. Maak af met de rest van de peterselie.