Romige kerrie met kabeljauwfilet
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram Griekse yoghurt
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 1 theelepel(s) honing
- 120 gram kabeljauwblokjes
- 1 gram kerriepoeder
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram zilvervliesrijst
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 stuk(s) appel
- 1 stuk(s) aubergine
- 2 theelepel(s) honing
- 240 gram kabeljauwblokjes
- 2 gram kerriepoeder
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram zilvervliesrijst
- 375 gram Griekse yoghurt
- 1.5 stuk(s) appel
- 2 stuk(s) aubergine
- 3 theelepel(s) honing
- 360 gram kabeljauwblokjes
- 3 gram kerriepoeder
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 gram zilvervliesrijst
- 500 gram Griekse yoghurt
- 2 stuk(s) appel
- 2 stuk(s) aubergine
- 4 theelepel(s) honing
- 480 gram kabeljauwblokjes
- 4 gram kerriepoeder
- 4 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Haal de yoghurt minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Voeg een beetje bij beetje de yoghurt toe en laat langzaam verwarmen, anders kan het zijn dat de yoghurt gaat schiften. Mocht jou dit nou alsnog overkomen, geen ramp, je kunt het alsnog gewoon eten, alleen is de structuur wat anders. Al is het natuurlijk lekkerder om dit te voorkomen met deze tips!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook grof. Was de paprika, aubergine en appel en snijd in blokjes.
Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de kerrie toe en fruit 5 minuten mee zodat de smaken vrijkomen. Voeg daarna de paprika en appel toe en bak kort mee.
Zet het vuur van de hapjespan laag. Voeg de yoghurt toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met honing, peper en zout.
Voeg de vis toe aan de curry en gaar circa 6 minuten mee. Was de peterselie, snijd fijn en voeg 2/3 toe aan de curry.
Doe de rijst in de borden en schep de vis met kerriesaus eroverheen. Maak af met de rest van de peterselie.