Romige kerrie met amandelschaafsel
Vega

Romige kerrie met amandelschaafsel

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 gram kerriepoeder
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 gram kerriepoeder
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 375 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 gram kerriepoeder
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1.5 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 gram kerriepoeder
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Haal de yoghurt minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Voeg een beetje bij beetje de yoghurt toe en laat langzaam verwarmen, anders kan het zijn dat de yoghurt gaat schiften. Mocht jou dit nou alsnog overkomen, geen ramp, je kunt het alsnog gewoon eten, alleen is de structuur wat anders. Al is het natuurlijk lekkerder om dit te voorkomen met deze tips!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook grof. Was de paprika, aubergine en appel en snijd in blokjes.

STAP 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de kerrie toe en fruit 5 minuten mee zodat de smaken vrijkomen. Voeg daarna de paprika en appel toe en bak kort mee.

STAP 4

Zet het vuur van de hapjespan laag. Voeg de yoghurt toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met honing, peper en zout.

STAP 5

Was de peterselie, snijd fijn en voeg 2/3 toe aan de curry. Bak in een droge pan het amandelschaafsel tot bruin begint te worden. Zet op tijd je pan uit, want anders wordt het snel bruin!

STAP 6

Doe de rijst in de borden en schep de groenten met kerriesaus eroverheen. Maak af met amandelschaafsel en de rest van de peterselie.