Romige kalkoen kerrie
met kokosmelk en paprika
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 120 gram kalkoenreepjes
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.5 theelepel(s) kurkuma
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 25 gram tomatenpuree
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 240 gram kalkoenreepjes
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 theelepel(s) kurkuma
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 50 gram tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 360 gram kalkoenreepjes
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 3 theelepel(s) komijnpoeder
- 1.5 theelepel(s) kurkuma
- 4.5 stuk(s) puntpaprika
- 75 gram tomatenpuree
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 480 gram kalkoenreepjes
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 theelepel(s) kurkuma
- 6 stuk(s) puntpaprika
- 100 gram tomatenpuree
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Liever geen sterke smaken voor je kinderen? Voeg dan minder kruiden toe aan de pan. Zelf wel een liefhebber van een beetje pit? Voeg dan wat chilivlokken of chilipoeder toe.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en zet apart.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
Verhit olie in een wok of grote hapjespan en voeg de kalkoenreepjes toe en bak voor 4 minuten op hoog vuur. Check of de kalkoenreepjes gaar zijn. Indien dit nog niet zo is, bak dan langer tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
Verhit weer wat olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg dan de paprikareepjes toe en bak het nog even mee op hoog vuur.
Zet het vuur lager. Voeg de kokosmelk, de komijn, kerriepoeder en de kurkuma toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg de kalkoen toe voor de laatste 2-3 minuten zodat het geheel warm wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst met de romige curry.