Romige gnocchi met kippendij, rucola en broccoli
Vlees

Romige gnocchi met kippendij, rucola en broccoli

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 180 gram gnocchi
  • 150 gram kippendijen
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 65 gram roomkaas citroen-peper
  • 100 gram rucola
  • 10 gram basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 375 gram gnocchi
  • 300 gram kippendijen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roomkaas citroen-peper
  • 200 gram rucola
  • 15 gram basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 500 gram gnocchi
  • 450 gram kippendijen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 135 gram roomkaas citroen-peper
  • 300 gram rucola
  • 20 gram basilicum
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 750 gram gnocchi
  • 600 gram kippendijen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roomkaas citroen-peper
  • 400 gram rucola

Benodigdheden

  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl juist die vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak de rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn. Haal de kip uit de koeling, dep droog en snijd in blokjes. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Kook de broccoliroosjes beetgaar (5 minuten), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de gnocchi al dente zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. (TIP! Bak als je wilt de gnocchi even krokant in een aparte pan.)

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan. Bak de kipblokjes mooi bruin op middelhoog vuur en gaar deze voor 6-8 minuten. Haal uit de pan en leg op een bord. Voeg weer een scheutje olie toe aan de pan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes en de helft van de rucola aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

Stap 4

Voeg de roomkaas en het achtergehouden kookvocht toe en pureer het geheel tot een gladde saus.

Stap 5

Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de gebakken kipblokjes, de achtergehouden broccoliroosjes en rucola toe aan de saus en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper. Verwarm nog voor 2-3 minuten. Meng de gnocchi door de pastasaus.

Stap 6

Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.