Romige gnocchi met gebakken zalm
Vis

Romige gnocchi met gebakken zalm

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 125 gram doperwten
  • 125 gram gnocchi
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 10 gram verse dille
  • 100 gram zalmfilet
  • 50 gram zure room
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 250 gram doperwten
  • 250 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 15 gram verse dille
  • 200 gram zalmfilet
  • 100 gram zure room
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 375 gram doperwten
  • 375 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 15 gram verse dille
  • 300 gram zalmfilet
  • 150 gram zure room
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 500 gram doperwten
  • 500 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 20 gram verse dille
  • 400 gram zalmfilet
  • 200 gram zure room

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een pan water op het vuur en kook hierin de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking. Pel ondertussen de knoflook en de ui en snipper deze fijn. Dop de erwtjes. Hak de dille fijn.

Stap 2

Bak de gnocchi in een pan goudbruin +/- 5min en haal uit de pan. Bak ondertussen ook de zalm voor +/- 7min. De zalm is gaar wanneer hij een beetje uit elkaar valt als je er met je duim op drukt en hij ook nog een beetje glazig is van binnen.

Stap 3

Kook de doperwten voor 3 minuten. Giet af en spoel af.

Stap 4

Bak in de pan waarin je de gnocchi hebt aangebakken de knoflook en ui glazig. Voeg de zure room, dille en de spinazie toe. Laat de spinazie slinken in c.a. 5 min.

Stap 5

Roer de doperwten door de saus en verwarm 2 minuten goed door en kruid eventueel met zout en peper. Roer de gebakken gnocchi door de saus. Trek ondertussen de zalm met twee vorken in mooie flakes.

Stap 6

Verdeel de gnocchi over diepe borden. Strooi er de zalm flakes over. Maak af met peper naar smaak. Rasp de citroenschil over het gerecht.