Romige citroenpasta met palmkool
en schorseneren
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram palmkool
- 75 gram pasta penne
- 50 milliliter plantaardige kookroom
- 250 gram schorseneren
- 0.5 stuk(s) ui
- 15 gram walnoten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram palmkool
- 150 gram pasta penne
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 500 gram schorseneren
- 1 stuk(s) ui
- 30 gram walnoten
- 0.75 stuk(s) citroen
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram palmkool
- 225 gram pasta penne
- 150 milliliter plantaardige kookroom
- 750 gram schorseneren
- 1.5 stuk(s) ui
- 45 gram walnoten
- 1 stuk(s) citroen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram palmkool
- 300 gram pasta penne
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 1000 gram schorseneren
- 2 stuk(s) ui
- 60 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Trek keukenhandschoenen aan als je de schorseneren gaat schillen. Er komt een kleverig sap vrij waarvan je heel plakkerige handen krijgt. Deze groente werd vroeger niet voor niets keukenmeidenverdriet genoemd.
Testkok Claudia
Bereidingswijze
Schil de schorseneren met een dunschiller. Dat doe je het handigst door ze voor je neer te leggen en met een dunschiller over de hele lengte te schillen en ze steeds een slag te draaien na elke schilbeweging. Spoel de geschilde schorseneren goed af en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta met de schorseneren in 10-12 minuten gaar
Snipper de ui. Was de palmkool en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. Snijd de palmkool in stukken van 3 cm. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de ui en de palmkool ongeveer 4 minuten tot de palmkool beetgaar is.
Giet de pasta en schorseneren af en vang het kookwater op. Voeg de pasta bij de palmkool in de wok. Doe de plantaardige kookroom erbij en meng door elkaar.
Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta en meng erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe om de pasta smeuïger te maken. Breng de pasta verder op smaak met peper en zout en verdeel over de (diepe) borden.
Hak de walnoten grof, verdeel over de borden pasta en serveer.