Romige citroen paddenstoelen
Vega

Romige citroen paddenstoelen

met pastinaak en prei

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram Provençaalse kruiden
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 150 gram pastinaak
  • 50 milliliter room
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 10 gram Provençaalse kruiden
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 300 gram pastinaak
  • 100 milliliter room
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 15 gram Provençaalse kruiden
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 gram paddenstoelenmix
  • 450 gram pastinaak
  • 150 milliliter room
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram Provençaalse kruiden
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram paddenstoelenmix
  • 600 gram pastinaak
  • 200 milliliter room
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Is de saus te dun? Voeg dan een lepeltje maizena toe of laat het langer inkoken. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra bouillon toe.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2

Haal ondertussen de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Was en schil de pastinaak en snijd deze in blokjes van 1cm. Snijd de knoflook in plakjes. Marineer de prei en pastinaak met de olie en ⅔ van de Provençaalse kruiden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd eventuele grote paddenstoelen in stukken.

Stap 3

Neem een koekenpan en bak de paddenstoelen in een flinke scheut olijfolie rondom bruin. Haal de paddenstoelen uit de pan en houd apart. Verhit wat olie in dezelfde pan en voeg de knoflook, pastinaak en de prei toe en bak de groenten in 3-4 minuten aan.

Stap 4

Voeg nu de room en de bouillon toe aan de gebakken groenten. Meng goed door en voeg de rest van de Provençaalse kruiden toe. Was en rasp de citroen en pers daarna het sap uit. Voeg het citroensap toe aan de saus. Breng de saus voorzichtig tegen de kook aan. Leg de paddenstoelen terug in de saus en laat de saus nog 10-15 minuten sudderen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot deze lichtbruin is. Giet de rijst af wanneer deze klaar is en houd deze warm in de pan tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg de rijst toe aan de saus en roer goed door.

Stap 6

Schep het geheel in diepe borden. Garneer met de geroosterde amandelen, grof gemalen peper en de citroenrasp.