Romanesco ovenschotel
Vegan

Romanesco ovenschotel

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 100 mililiter havermelk
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 80 gram linzen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 gram plantaardige boter
  • 50 gram plantaardige geraspte kaas
  • 0.5 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 0.5 stuk(s) romanesco
  • 100 gram romatomaten
  • 2 teentje(s) verse knoflook
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 200 mililiter havermelk
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 160 gram linzen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 gram plantaardige boter
  • 100 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 1 stuk(s) romanesco
  • 200 gram romatomaten
  • 3 teentje(s) verse knoflook
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 300 mililiter havermelk
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 240 gram linzen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 3 gram plantaardige boter
  • 150 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1.5 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 1 stuk(s) romanesco
  • 300 gram romatomaten
  • 4 teentje(s) verse knoflook
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 400 mililiter havermelk
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 320 gram linzen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 4 gram plantaardige boter
  • 200 gram plantaardige geraspte kaas
  • 2 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 2 stuk(s) romanesco
  • 400 gram romatomaten
  • 5 teentje(s) verse knoflook

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heerlijk: voeg wat witte wijn toe in plaats van citroen aan je botersaus. Fruit eerst de sjalot, blus af met witte wijn en laat 2/3e inkoken. Breng op smaak met wat honing, peper en zout. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng twee kookpannen aan de kook.

STAP 2

Was de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook 8 minuten. Was de romanesco en snijd roosjes. Kook de roosjes in 5 minuten beetgaar.

STAP 3

Tijd om de roux te maken! Smelt hiervoor boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer met een garde tot het is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend beetje bij beetje de melk toe. Als de saus gebonden is, voeg 1/3e van de geraspte kaas toe. Pers de knoflook boven het pannetje en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4

Giet de aardappelen en romanesco af. Leg de aardappelen in de ovenschaal en daarop de romanesco roosjes. Giet de roux over de groenten.

STAP 5

Strooi de rest van de geraspte kaas over de groenten en zet de ovenschaal in het mdiden van de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin onder de grill. Blijf in de buurt en kijk af en toe of de grill niet te hard staat, dit is bij iedere oven verschillend.

STAP 6

Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Was de tomaatjes. Snijd ze doormidden en leg in een schaal. Leg de uitgelekte linzen erbij en breng op smaak met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, agavesiroop, peper en zout.